Bardzo młode kolby kukurydzy

– 2 łyżeczki mąki, 2-3 pomidory. Przygotować tak samo jak kapustę białą zasmażaną. Do gotowej kapusty dodać obrane ze skórki drobno pokrojone pomidory. Kukurydza z wody. Proporcje: 4-5 kolb kukurydzy cukrowej, sól, cukier, 4-5 dag masła.

Bardzo młode kolby kukurydzy, gdy nasiona mają mleczno-słodki smak zerwać, obrać z okryw, opłukać. Włożyć do wrzącej wody z solą i cukrem do smaku, ugotować. Ugotowane kolby ułożyć na półmisku, oddzielnie podać krążki surowego masła. Kolby należy brać ręką przez serwetkę, posmarować masłem, wyłuskać nasiona i spożywać nabierając je widelcem.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>