Brokuły smażone w cieście

Widelcem zgarniać od brzegów ściętą masę, przechylając jednocześnie patelnię, aby w to miejsce spływała masa jeszcze surowych jaj. Omlet posypać po wierzchu zieleniną i zsuwając go z patelni na wygrzany talerz złożyć na połowę. Tak przygotowany omlet stanowi dwie duże porcje dla 2 osób i można go podawać z ziemniakami i sałatą, np. z pomidorów. Omlet przeznaczony na gorącą przystawkę można podzielić na 4 porcje.

Brokuły smażone w cieście. Proporcje: 4-6 łodyg brokułów, sól, cukier, szklanka mąki, 2 jajka, łyżka oleju, -‚»ko lub woda, tłuszcz do smażenia.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>