Buraki liściowe

Buraki liściowe w sosie śmietanowym. Proporcje: 40 dag buraków liściowych, sól, cukier, 4 dag masła lub margaryny, 2 łyżki mąki, pół szklanki śmietany, szklanka wody, kostka rosołu z drobiu, przyprawa „Jarzynka”, zielony koper.

Ugotować same ogonki liściowe, odcedzić, pokroić na małe kawałki. Masło rozetrzeć z mąką, rozprowadzić wodą i śmietaną, przyprawić kostką rosołu, dodać pokrojone ogonki liściowe, zagotować. Przyprawić przyprawą do potraw „Jarzynka” i posypać zielonym koprem. Można potrawę posypać startym serem.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>