Cebula nadziewana ryżem

Odmienny rodzaj tej smakowitej potrawy można uzyskać, dodając pomidory obrane ze skórki lub przecier czy koncentrat albo pokrojone lub starte jabłko czy też uprzednio namoczone suszone śliwki lub połówki śliwek świeżych. Można również zalać każdy rodzaj duszonej cebuli (pod koniec duszenia) śmietaną w ilości pół szklanki.

Cebula nadziewana ryżem i grzybami. Proporcje: 8 sztuk średniej wielkości cebul, 4 łyżki ugotowanego na sypko ryżu, 4 dag suszonych grzybów, łyżka masła, sól, pieprz, przyprawa „Jarzynka”, pół szklanki śmietany, płaska łyżka mąki, łyżka startego sera.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>