Cedzaki

Oprócz sit do odcedzania, osączania i płukania są przydatne cedzaki wykonane z blachy aluminiowej lub emaliowane. Zamiast cedzaków z rączką i uchem są wygodniejsze cedzaki na podstawce do ustawiania. Cedzaki emaliowane po odpryśnięciu emalii nie nadają się do dalszego użytkowania.

Wałek do ciasta. Wałek dó ciasta najwygodniejszy jest z twardego drewna, umieszczony na ruchomej ośce, zakończonej gładkimi uchwytami (rys. 8). Średnica wałka ok. 12 cm ułatwia trzymanie i wykonywanie ruchów wałkowania. Wałek po użyciu należy umyć, wysuszyć i odłożyć na właściwe miejsce.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>