Ćwiczenie

Przed przystąpieniem do ćwiczeń powtórz ogólne zasady obróbki wstępnej warzyw oraz zasady gotowania warzyw w małej i dużej” ilości woay. Zwróć uwagę na gotowanie warzyw kolorowych oraz suchych nasion strączkowych. W domu lub na zajęciach w szkole wykonaj potrawy według podanych przepisów.

Przetwórstwo OUJOCÓUJ. Pełne korzyści z owoców i warzyw można osiągnąć w żywieniu tylko wtedy, gdy uda się zapewnić rodzinie równomierne spożycie tych produktów w ciągu całego roku. Wiadomo jednak, że owoce i warzywa należą do produktów nietrwałych i w miarę jak kończy się okres ich dojrzewania spożycie niektórych owoców i warzyw gwałtownie maleje.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>