Gąski smażone w śmietanie z pomidorami

-Produkty: 500 g gąsek, 80 g cebuli, 40 g smalcu, 10 g mąki, 150 g śmietany, sól, pieprz, zielona pietruszka, 150 g pomidorów.

Sposób wykonania. Gąski dokładnie wymyte pokrajać w cienkie paski, włożyć na rozgrzany tłuszcz, dodać drobno pokrajaną cebulą,* smażyć ok. 12 minut. Śmietanę rozmieszać z mąką, zalać grzyby i zagotować. Pomidory obrać ze skórki, pokrajać w ósemki, dodać do gotujących się jeszcze grzybów, ze-stawić z ognia. Podawać grzyby posypane obficie zieloną pie-truszką.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>