Grzyby smażone

Produkty: 500 g borowików lub pieczarek, rydzów, ma-ślaków, gąsek zielonych, 1 cebula, 40 g tłuszczu, sól, pieprz, zie-lona pietruszka.

Sposób wykonania. Grzyby borowiki, maślaki lub gąski pokrajane w paski (same kapelusze), drobne rydze, pieczarki osączone po umyciu, włożyć na mocno rozgrzany tłuszcz, smażyć potrząsając patelnią. Po kilku minutach smażenia można dodać drobno pokrojoną cebulę, dosmażyć. Solić grzyby po usmażeniu. Przed podaniem posypać zieloną pietruszką. Grzyby smażone można również zalać śmietaną i jeszcze raz zagotować.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>