Młode jędrne rzodkiewki

Surówki z rzodkiewek. Proporcje: 2 pęczki rzodkiewek, pęczek kopru lub szczypioru, sól, cukier, kwas cytrynowy, pół szklanki śmietany.

Młode jędrne rzodkiewki (razem ze środkowymi zielonymi liśćmi) pokroić w talarki. Posypać koprem lub szczypiorem. Polać śmietaną wymieszaną z przyprawami.

Surówki z rzodkiewek można łączyć z młodą cebulą, rzeżuchą ogrodową, zielonymi sałatami, serem twarogowym lub podpuszczkowym, jajkami.

Surówki z sałaty masłowej. Proporcje: sałata, sól, kwas cytrynowy, cukier, śmietana lub olej czy majonez.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>