Omlet z fasolą

Oczyszczoną i pokrajaną na mniejsze kawałki fasolę szparagową ugotować w niewielkiej ilości wody. Dodać do miękkiej fasoli stopiony boczek podsmażony z cebulą i zasmażony z mąką, dodać starte na grubej tarce jabłko, zagotować, a na końcu dodać obrane ze skórki i pokrajane w cząstki pomidory. Fasolę można wymieszać z drobno pokrajaną kiełbasą i tylko mocno podgrzać. Posypać zieleniną i podawać z oddzielnie ugotowanymi ziemniakami.

Omlet z fasolą szparagową. Proporcje: łyżka masła lub margaryny albo 5 dag wędzonego boczku, 25 dag fasoli szparagowej (spora garść),

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>