Pałki do ucierania

Pałka do ucierania jest wykonana z twardego drewna, skład się z gładkiego uchwytu zakończonego spłaszczoną kulą. Jest on przydatna do ucierania ciast, żółtek z cukrem, mas do tortów itp

Łyżki drewniane. Bardzo przydatnymi narzędziami przy przyrządzaniu posiłków sa drewniane łyżki różnej wielkości i pojemności. Służą one przede wszystkim do mieszania, wyrabiania, szczególnie ciast i mas mielonych. Niezastąpione są one również przy rozprowadzaniu zasmażek i mieszaniu potraw gorących w naczyniach. Łyżki drewniane są wygodne do porcjowania. Należy je myć bezpośrednio po użyciu, nie pozostawiać w potrawach, bo nasiąkają płynami, chłoną zapachy. Najlepsze są łyżki z drewna gruszkowego.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>