Pokroić obraną dynię

Pokroić obraną dynię w dużą kostkę, obgotować w wodzie z solą i cukrem, wpółmiękką – odcedzić. Półmisek do zapiekania wysmarować masłem lub margaryną, posypać tartą bułką. Przygotować sos: stopić tłuszcz, wymieszać z mąką, rozprowadzić śmietaną i przyprawić go do smaku. Wymieszać dynię z sosem. Wyłożyć na przygotowany półmisek, wyrównać powierzchnię i posypać tartym serem i tartą bułką. Zapiec w dość mocno nagrzanym piekarniku. Podawać zaraz po wyjęciu z pieca.

Fasola szparagowa zasmażana. Proporcje: 50 dag fasoli szparagowej, – 5 dag boczku, łyżka mąki, cebula, 2 pomidory, duże jabłko, zielenina.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>