Surówki z ogórków

Surówki z ogórków. Proporcje: ogórki, sól, pieprz, zielony koper, śmietana, czosnek. Młode ogórki po dokładnym umyciu kroić w plasterki razem ze skórką ogórki starsze trzeba obrać ze skórki. Przed samym podaniem ogórki przyprawić do smaku, polać śmietaną, posypać zieleniną. Dla amatorów można dodać do każdej surówki z ogórków roztarty drobno czosnek.

Ogórki można łączyć w surówkach z pomidorami, papryką, koprem, szczypiorem, młodą cebulą, kapustą, wszystkimi odmianami sałaty. Do znakomitych surówek z młodych ogórków należy zaliczyć przepołowione ogórki z miodem.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>