Surówki z papryki

Surówki z papryki. Proporcje: 3-4 owoce papryki, cebula, ogórek kwaszony lub świeży, sól, cukier, kwas cytrynowy, 2-3 łyżki oleju, płaska łyżeczka musztardy, zielona pietruszka lub koper.

Owoce papryki bardzo dokładnie wymyć, nadkroić dokoła ogonka, oddzielić nasiona. Przekroić każdy owoc na cztery części i pokroić w poprzek w cienkie makaroniki. Podobnie rozdrobnić cebulę i ogórki, połączyć z papryką, dodać przyprawy i wymieszać z olejem, a dla amatorów surówek ostrzejszych – można dodać łyżeczkę łagodnej musztardy. Posypać obficie surową zieleniną.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>